SwingHet beheersen van de Full Golfswing is een van de grootste en belangrijkste uitdagingen binnen het golfspel. Veel golfers zijn erg fanatiek met het leren van de perfecte golfslag en oefenen de golfslag constant op de driving range en op de golfbaan. De volledige golfslag bestaat uit drie fases: de Backswing/Take Away, de Downswing en de Follow-Through.

De Full Swing wordt gebruikt voor de afslag en wordt normaal ook op de fairway gebruikt. Andere slagen met ijzers of wedges zijn aangepaste vormen, in het algemeen zijn dit kortere versies van deze Full Golfswing. Hieronder bespreken we elk van de drie verschillende stappen van de golfslag:

Backswing.Stap 1 van de Swing – de golfclub van de bal af brengen en blijven denken aan je lichaamshouding.

Downswing.Deel twee van de Golfslag – Het raken van de golfbal, richt goed en laat de bal vliegen in de downswing.

Follow trough.De laatste stap van de golfswing – de Follow-Through, ook wel de doorzwaai genoemd.

Elke stap is belangrijk bij het uitvoeren van de perfecte golfslag. De backswing geeft de kracht aan je slag, hoe beter deze backswing des te verder je golfbal zal komen. In de downswing breng je de club naar de bal toe en maak je contact. Slecht richten veroorzaakt het verkeerd raken van de bal, dus meer aan de linker- of aan de rechterkant ervan. Hierdoor krijg je of een Hook of een Slice, de bal gaat dan helemaal niet de kant op die je had gewild. De Follow-Through rond de golfslag vervolgens soepel af, de doorzwaai goed uitvoeren is erg belangrijk voor het goede contact met de bal.

Denk eraan dat de perfecte golfswing niet bestaat, ieder persoon is weer anders in gevoel en motoriek. Dus vind ik het belangrijk de swing aan te passen tussen de bovenstaande techniek en de mogelijkheden van de speller. Maatwerk dus!