Techniek algemeen
Tijdens het spelen van een rondje golf word je geconfronteerd met diverse slagen. Het leuke van het spel is de uitdaging in de constante wisseling van deze. Dus een goede beheersing van de afzonderlijke slagen is een MUST!.

Denk als geheugen steun hierbij dat de technieken kan combineren.

Zo is putten en chippen zgn. Broer en zus. Als je de put techniek goed beheerst in de basis word chippen al snel gemakkelijker, het grote verschil alleen is dat bij de chip de set-up anders is .

Zo ook bij de swing en de pitch, deze zijn ook zgn. Broer en zus. Bij de pitch moet je dan meer denken aan het maken van een halve swing, set-up etc blijven gelijk alleen je opzwaai en doorzwaai komen tot net onder de schouder.

De bunker blijft een vak apart, hier zijn bijna alle technieken te gebruiken, dit hangt af van de toestand van de bunker. Is deze nat of droog, vlak of diep, dicht bij de green of midden fairway. Tijdens de les laat ik je de diverse mogelijk heden zien om de angst van de bunker voorgoed weg te nemen.

Klik op één van de technieken hiernaast voor meer info en slowmotion films!
Chippen
Na de afslag of een fairway shot ben je waarschijnlijk wel net buiten de green beland, op korte afstand van de hole. Nu komt de Chip aan bod. De Chipslag is een technische korte afstand Golfslag, rond de 25 meter vanaf de hole.

Chippen doe je met een ijzer met meer loft, een ijzer 7- 9- P bijvoorbeeld, de bal zal dan hoger maar minder ver gaan. Er zijn twee soorten slagen om te Chippen...

Lees meer...
Putten
Putten is de laatste stap bij het spelen van een Hole, en kan het verschil uitmaken tussen een perfecte ronde of een slechte ronde golf. Om de golfbal in zo min mogelijk aantal slagen in de Hole te krijgen, hangt vaak af van je Putting technieken.

Het putten is een moeilijke techniek die veel oefening vergt voordat je het goed kan beheersen. Naast de technieken van de put techniek moet je ook beheersen het lezen van de green. Goed Lezen van de green helpt je te bepalen hoe hard je moet slaan. Bij het lezen moet je denken aan de helling van de green, de lengte van het gras, de richting van de grassprieten en de windsnelheid en richting.

Lees meer...
Swing
Het beheersen van de Full Golfswing is een van de grootste en belangrijkste uitdagingen binnen het golfspel. Veel golfers zijn erg fanatiek met het leren van de perfecte golfslag en oefenen de golfslag constant op de driving range en op de golfbaan.

De volledige golfslag bestaat uit drie fases: de Backswing/Takeaway, de Downswing en de Follow-through. De Full Swing wordt gebruikt voor de en wordt normaal ook op de fairway gebruikt. Andere slagen met ijzers of wedges zijn aangepaste vormen, in het algemeen zijn dit kortere versies van deze Full Golfswing. Hieronder bespreken we elk van de drie verschillende stappen van de golfslag...

Lees meer...
Pitchen
Een Pitch Shot is een Golfslag voor afstanden van 35-85 meter vanaf de green. De Pitchslag doe je met een club met loft, een Pitching Wedge (PW) of de Sand Wedge (SW). Ijzers 8 of 9 kun je voor langere Pitch slagen gebruiken.

Het doel van de Pitch slag is de golfbal hoog door de lucht naar de green of evt. over de rough of hindernis heen te krijgen. De Golfbal zal hierdoor minder doorrollen na het landen. Hoe hoger de bal gaat, des te korter zal de bal rollen. Het verschil met het Chippen is dat je bij Pitchen je polsen beweegt, een polsactie.

Lees meer...
Bunker
Een Bunker is een bewerkt stuk grond op de Golfbaan, dikwijls een kuil, waarvan gras of aarde is verwijderd en vervangen door zand of iets dergelijks. Als deze zand bevat dan het heet het een bunker. Als de bunker op de fairway is, dan is het een Fairway Bunker.

Je krijgt geen strafslag als je in een bunker slaat, het enige probleem is dat je de bal er uit moet krijgen de fairway op, of op de green.

Lees meer...