Gevorderden

Pff…… het GVB is gehaald. De eerste stap in je golfcarrière is afgerond. Dus nu lekker spelen en genieten van het spel waar ik al 35 jaar van geniet en van de hobby waar ik mijn werk maakte. (hmm .. op zoek dus naar een nieuwe hobby).

Na een tijd genieten merk je dat je blijft hangen, maar zoals ik al reeds zei golf is een immer durend leerproces!

Denk ook aan onderstaand.

AVREE (voor dat je een slag gaat maken!)

A= analyseer, wat moet ik gaan doen.
V= visualise, kijk wat je gaat doen, zie het voor je in gedachten.
R= rehearse, oefen de komende slag als oefenswing.
E= excecute, voer de daadwerkelijk uit.
E= evaluate, ga na of je de slag hebt gedaan zoals voorbereid en leer van de missers.

SwingDe langere clubs hebben een grotere afwijking in tegenstelling tot de wat kortere. Dus gaan we op zoek naar een constance in de swing, binnen de mogelijkheden van de persoon. Want een perfecte swing bestaat niet en een ieder beweegt anders. Maatwerk dus!

Chip en PutVaak het minst geoefend, maar meestal 40 tot 50 % van de totaalscore / spel. Hierin verdiepen we ons in de techniek en de mentale kant, daarnaast nemen we de praktijkvoorbeelden van je eigen spel in de baan en zorgen voor rigoureuze verbeteringen.

Bunker en PitchBunker; vaak het meest gevreesd, ik laat je zien en ervaren dat dit geen “obstakel” hoeft te zijn. Pitch; ‘t is geen chip en ‘t is geen swing, ook hier verdiepen we ons in de juiste clubkeuze en gevoel voor afstand en techniek.

Kortom:De betere golfers komen bovendrijven met een solide swing, maar bovenal het spel vanaf ca. 130 meter van de green. Door goede instructie, techniek en mentale vaardigheden en course management volgen de mooie scores en meer spel plezier bijna vanzelf.

Alles is een samenspel, ik als professional en jij als gemotiveerde en voldoende geoefende golfer.

“Speel zoals je traint en train zoals je speelt”

Dus aarzel niet als je “vastzit” en neem contact op zodat we aan de slag kunnen.